woensdag 25 april 2012

Vorderingen

Het werd tijd om even al onze vorderingen in een blogartikel te plaatsen.
Hoewel we in de voorbije maanden weinig blogartikels geplaatst hebben, betekent dit niet dat er niet hard gewerkt werd.

Zoals reeds eerder gezegd waren er problemen om het 3D-effect te creëren. Om dit op te lossen probeerden we eerst een nieuwe videokaart uit. Helaas traden dan een aantal softwareproblemen op. Na uitvoerig onderzoek en contact met enkele computerwinkels moesten we deze piste echter verlaten. We zijn daarop overgeschakeld naar de anaglyph-methode. Deze manier van werken is een stuk eenvoudiger. Hier volgen enkele foto's.





Daarnaast hebben we ook aan het 4D-effect gewerkt. Oorspronkelijk was het plan om een traditionele 4D-cinema te creëren. We zijn nu echter overgestapt op een surfplank. Dit is een iets originelere aanpak en bovendien heeft het meer een simulatoreffect. Ons basisplatform rust op 3 luchtbalgen. Dit geeft ons een 3 DoF-cinema (Degrees of Freedom). De aansturing gebeurt door middel van een PLC waarvan u hieronder enkele foto's ziet. U ziet onder andere de aansluitingen op de PLC.



Naast het feit dat we de stoel zullen laten bewegen, zorgen we ook nog voor enkele andere effecten. Zo zullen we zorgen voor windstoten (ventilator) en zullen we een watereffect creëren. Hoe we dit zullen realiseren kunt u ook hieronder bekijken.





Zoals u kunt zien hebben we in de afgelopen maanden heel wat vorderingen gemaakt. In de komende maanden is het zaak van alles zo goed mogelijk samen te brengen.

woensdag 11 januari 2012

Tweede testopstelling: stoel + drukknoppen

Tijdens de vakantieperiode hebben we verder gewerkt aan ons GP-project.
We hebben een tweede testopstelling gemaakt.
De stoel staat nu op een platform met daaronder de drie luchtbalgen bevestigd.
De luchtbalgen worden aangedreven door een compressor.
We sturen de luchtbalgen aan door middel van drukknoppen die 3/2 ventielen bedienen.
Hieronder volgt een filmpje van het resultaat.