vrijdag 18 november 2011

Eerste testopstelling: 3D

Na een lange oriënteringsfase hadden we enkele weken terug een definitief lijstje opgesteld van de materialen die we nodig hadden voor de 3D-realisatie. 
Dit lijstje bestond uit de volgende onderdelen: twee beamers, twee polarisatiefilters, polarisatiebrillen, een laptop, een usb-naar-vga-converter en een "silverscreen". 
De beamers kregen we gesponsord van onze school, de brillen van Bellewaerde en de laptop was van één van onze groepsleden. Het "silverscreen" hebben we proberen na te maken door een houten plaat met zilververf te beschilderen. De usb-naar-vga-converter en de polarisatiefilters hebben we moeten aankopen. 

Begin deze week werden de polarisatiefilters geleverd. 
Het signaal om aan een eerste opstelling te beginnen.

Enkele foto's van het eindresultaat:

Ons test "silverscreen" gemaakt uit een houten plaat beschilderd met zilververf.

Ons polarisatiesysteem bestaande uit een stuk plexiglas en een lineaire polarisatiefilter (voor de ene beamer onder een hoek van 45°, voor de andere onder een hoek van 135°). Het stuk plexiglas dient om de inwendige polarisatie van onze LCD-beamers te neutraliseren. We hebben dit echter verwijderd omdat de kleuren niet verstoord werden door onze filters wat soms wel optreedt bij een LCD-beamer (en het plexiglas diende enkel om dit tegen te gaan).

Een overzichtje van hoe de volledige opstelling eruit ziet:



Spijtig genoeg kregen we geen 3D-illusie. 
Via enkele testjes hebben we onderzocht waar het probleem zich zou kunnen bevinden. Waarschijnlijk is het de software of het "silverscreen" dat zijn werk niet naar behoren doet. 
De oorzaak zou kunnen zijn dat het "silverscreen" het licht niet voldoende reflecteert. Dan zouden we moeten uitkijken naar een andere oplossing (bv. een silverscreen kopen). 
Een andere oorzaak zou kunnen zijn dat het softwareprogramma niet naar behoren werkt. Het is mogelijk dat hij twee maal hetzelfde signaal doorstuurt in plaats van twee licht verschoven beelden.

Morgen zullen we in ieder geval een nieuwe poging ondernemen. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten