zaterdag 19 november 2011

Eerste testopstelling balgen

Naast het testen van de 3D-opstelling zijn we ook begonnen met het testen van onze luchtbalgen. De luchtbalgen moeten er voor gaan zorgen dat de cinemastoel zal bewegen. Ze staan dus in voor de vierde dimensie van onze 4D-cinema.

Hiermee hebben we heel wat meer succes gehad. De balgen werken zonder problemen, zelfs beter dan we verwacht hadden. Eén enkele balg is in staat om 150 kg omhoog te duwen. We hadden gedacht dat dit veel minder zou zijn. Bovendien gaan de balgen vrij snel omhoog en ook voldoende snel weer naar beneden. We hebben onder andere een test gedaan waarbij één van onze groepsleden op een plank door één balg omhooggeduwd werd. We hadden de compressor hiervoor ingesteld op 6 bar. Omdat beelden zoveel meer zeggen dan woorden volgt hiervan een filmpje:

Het volgende dat we zullen moeten doen, is een plaat maken waaronder we de balgen kunnen plaatsen en waarop de cinemastoel bevestigd kan worden. Dit zullen we waarschijnlijk in de kerstvakantie doen.

2 opmerkingen:

  1. Beste 4D-mannen

    Zo te zien en te lezen zijn jullie zeker zeer goed op weg om jullie GP-opdracht met succes te volbrengen.
    een vraagje en een opmerking:
    a) Ik lees ergens dat de noodzakelijke beamers gesponsord worden door de school; wat bedoel je daar eigenlijk mee?
    b) In het tekste over de 'eerste testopstelling balgen' heb je geschreven '... waarbij één van de groepsleden op een pla(n)k omhooggeduwd .....

    Succes !


    M. Platteeuw.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste,

    a) De school stelt ons ieder weekend en tijdens de vakantieperiodes 2 beamers ter beschikking. Na het weekend of na de vakantieperiode moeten we de beamers dan teruggeven.

    b) Bedankt om het spelfoutje aan te duiden. Ik heb het foutje zopas verwijderd.

    Mvg

    BeantwoordenVerwijderen